‘Maak je eigen yoghurt’-ontbijt

Ok, dit is leuk. Een tof ideetje voor als je een ontbijtje organiseert en je healthy boefers over de vloer krijgt. Een volledig gedeelte wijden aan ‘maak je eigen yoghurt’. Je kan volledig los gaan met combinaties en er veel verschillende dingen tussensteken. Zo zal er voor iedereen wel wat wils zijn. Je zorgt voor gewone basisyoghurt en eventueel een populaire fruityoghurt en dan zorg je voor allerlei toevoegingen. Je moet zorgen voor drie dingen:

1.De basis:

Yoghurt. Hier kan je mee kiezen. Volle yoghurt, Griekse yoghurt, Kefir,… En als je lactose intolerante mensen te voeden hebt, kan je gaan voor soja, kokos. Je kan ook altijd een extra fruityoghurtje erbij doen.

2. De granen

Ga voor homemade granola, voor granolapoeder, gemengde zaden, cornflakes, muesli, gepofte quinoa,…

3. De extra’s

Dit is het leukste deel. Hier kan je helemaal loco mee gaan. Zorg voor noten, confituur, chocoladebolletjes, muizenstrontjes,.. Als laatste kies je je fruit. Hier kan je letterlijk alle kanten mee uit. Ga voor mango, blauwe bessen, passievrucht, kiwi, peer, appel, frambozen, braambessen, banaan, pomelo, meloen, sinaasappel,…

Gewoon te lekker en je gasten zullen het geweldig vinden dat ze zelf hun eigen kommetje kunnen samenstellen.

Oh, en super gezellig ook.

Bon Appétit!

image

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.