Spaghetti met scampi en dille

Ik heb weer een top pastagerechtje voor jullie. Ik had jullie al eens verteld dat je hier voornamelijk lichtere pastagerechten zult vinden. Veel tomatensauzen, weinig room- en kaassauzen. Maar dat betekent niet dat ik er helemaal nooit mee kook. Zo heel af en toe maak ik eens een roomsaus. En laat dat nu net vandaag zijn. Deze pasta is echt heerlijk. Eentje die regelmatig gemaakt wordt in onze familie. Daarom verdient hij ook een plekje op de blog. Je moet wel dille lusten. Dat heeft een ietwat specialer smaakje, maar echt wel lekker, hoor. Vind ik toch ;). Het gerecht is ook relatief snel klaar. Eens je je scampi’s gepeld en ontdarmd hebt, ben je redelijk snel klaar. Deze pasta is ook makkelijk voor als je veel volk hebt. Komt ie.

Benodigdheden, voor 2 personen:

200-250g spaghetti

20 scampi’s

250 ml light room, je kan ook volle nemen, light heeft meer kans op schiften

1 sjalot

vleesbouillonblokje (raar, hé? Maar is een trick van de familie)

witte wijn

verse dille

verse peterselie

peper en zout

olijfolie

image

Bereiding:

Pel en ontdarm de scampi’s. Snijd ze in kleine stukjes (elke scampi in drie). Snijd de sjalot fijn. Begin de pasta te koken zoals aangewezen op het pakje. De saus is vrij snel klaar dus het is aan te raden al van voor je begint te koken het water voor de pasta op te zetten.

Stoof de ajuin aan in een goede scheut olijfolie. Wanneer de ui glazig wordt, doe je de stukjes scampi erbij. Kruid stevig met peper en zout. Wanneer de scampi’s bijna gaar zijn, haal je ze eruit. Er mag wat ui achterblijven in de pan, maar het is zeker niet erg als je veel ui mee uit de pan haalt. Giet een flinke scheut witte wijn in de pan. Je moet voldoende saus hebben, dus wees niet te gierig. Het mag een goed bodempje zijn. Voeg het vleesbouillonblokje toe. Ik weet dat dat heel raar klinkt, vleesbouillon bij een visgerecht, maar that is how we roll. Een mens moet niet altijd de regeltjes volgen, hé. Maar bon, laat de alcohol eruit koken. Wanneer het niet meer zuur ruikt, is het ok. Voeg nu het flesje room toe en zet het vuur een beetje lager. Snijd de dille en de peterselie fijn. Hoeveelheid naar keuze. Ik doe er goed veel kruiden in, maar denk eraan dat dille een specifieke smaak heeft, dus proef er eerst van. Kruid met peper en zout.

Gooi de pasta af. Voeg de scampi’s toe aan de saus. Roer de saus goed om en dresseer de borden.

Echt superlekker!

Enjoy!

image

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s