Rigatoni met gegrilde groenten en ricotta-tomaatsaus

Waneer je geen idee hebt wat te maken als avondeten en je koelkast is vrijwel leeg na de feesten, dan ontstaat er dit. Improvisatie op zijn best. Een heerlijke ovenschotel. Het lief en ik hebben vakantie. Eindelijk eens tijd om wat aan de trouwplannen én de huwelijksreis te werken. Én om ‘the walking dead’ te bingewatchen. Ik meen het, ik heb het zoveel gekeken dat ik het gevoel heb dat er om elke hoek een walker tevoorschijn kan komen. Misschien zo meteen ook maar heel veel blikken eten inslaan, just in case. Maar ik wijk af, hé. Weg van de tvseries en terug naar de keuken. De ovenschotel, een topper. Moet je zeker eens proberen.

1d9fb9ff-20f7-4a07-bfa5-e9e8db5fd128

Benodigdheden:

1 courgette

1 aubergine

1/2 rode paprika

200 g rigatoni

250 g ricotta

1 blik tomaten

1 blikje tomatenpuree

1 sjalot

2 teentjes look

peper, zout, oregano, peterselie, basilicum (ik gebruikte gedroogde kruiden)

1 bol mozzarella

c82de0d3-5d8d-42b5-8af5-e295902acbce

Bereiding:

Ok, als je wilt dat het op een klein uurtje gepiept is, moet je alles tegelijk doen. Anders doe je het stap voor stap.

Neem een grillpan voor de groentjes, een sauspan voor de saus en een pot om je pasta te koken. Ik deed alles op de drie vuren tegelijk, maar je kan het ook apart doen.

Snijd je sjalot en look fijn. Snijd de groenten in schijfjes en de paprika in reepjes. Zorg dat je grillpan heel warm is en grill de groentjes. Giet steeds wat olijfolie en peper en zout over de groentjes. De groenten grillen moet je in drie of vier delen doen, tenzij je ’s werelds grootste grillpan hebt.

Maak tegelijkertijd je saus door de sjalot en look aan te stoven in olijfolie. Als de ui glazig is, voeg je het tomatenblik toe. Spoel het blik uit met een klein scheutje water en voeg dit ook nog toe. Kruid met peper, zout, oregano, peterselie en basilicum. Voeg de tomatenpuree toe, roer en laat op een laag vuurtje pruttelen.

Kook de pasta gaar zoals aangewezen op het pakje.

Als de groentjes gegrild zijn, zet je deze apart. Voeg nu de ricotta toe aan de saus, meng goed en laat op een laag vuurtje pruttelen.

Giet de pasta af en neem een ovenschotel. Leg een laag aubergine op de bodem. Vervolgens een laag courgette en paprika. Dan pasta en dan een dikke laag saus. Dan opnieuw hetzelfde en eindig met pasta waar een dikke laag saus over ligt. Werk af met mozzarella en zet nog een kwartiertje in de oven op 180°C totdat de kaas goudbruin begint te worden.

Tadaa, een heerlijke ovenschotel.

Buon Appetito.

2b587ae8-8f72-4969-a5a0-4d08dd207e69

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.