Shakshuka

Uh, wat zeg je? Shakshuka?! Jawel, een tunesisch recept. Een kruidige paprika-tomatensaus met eitjes op vanboven. Erg lekker! Ik denk dat het ook wel als ontbijt gegeten wordt, maar dat kan ik écht niet aan. Wij hebben het dus als hoofdgerecht gegeten. Gezond, vegetarisch én lekker. Wel wat werk aan. Duurt toch een goed uurtje vooraleer je aan het eten bent. Maar is gezellig, hé. Lekker samen koken in het weekend. Koken is gewoon het leukste wanneer je er tijd voor hebt. Het lief heeft me goed geholpen met de shakshuka. Zijn taak is vooral de ajuin snijden, want holy moly wat ben ik daar gevoelig aan. En mijn mascara en eyeliner zijn niet waterproof. Dus nee danku, die taak laat ik liever aan iemand anders over. Vroeger deed ik dat met een duikbril op, maar dat heb ik nu niet meer in huis. Tip voor de lenzendragers, véél minder gehuilebalk mét lenzen dan met je bril.

Benodigdheden:

2 paprika’s

1 blik tomaten

1 tl komijn

1 tl paprikapoeder

snufje chilipoeder

peper en zout

1 teen look

1/2 grote ui of 1 kleine ui in halve ringen

2-4 eieren

c6f66d8e-050a-4ba4-912a-163d388ec22b

Bereiding:

Snijd de ui in halve ringen, versnipper de look en snijd de paprika in blokjes. Verhit een goede scheut olijfolie in een ovenvaste pot. Voeg de komijn toe en laat een paar minuutjes aanbakken. Voeg de ui toe en laat op een middelhoog vuur aanstoven voor 8 minuten. Voeg vervolgens de paprika en de look toe en laat 20 minuten aanstoven op een laag vuur. Totdat de paprika zacht is.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Voeg nu het blik tomaten toe en het paprikapoeder, chilipoeder, peper en zout. Laat zachtjes pruttelen voor 10 minuten.

Maak kuiltjes waar je de eieren wilt. Wij namen er drie, maar twee of vier kan zeker ook. Maak dus een kuiltje en breek daar het ei in. Zet 8 minuten in de oven totdat het eiwit hard is en het eigeel loperig.

Werk af met wat peper en zout en verse peterselie.

Smakelijk!

57292a53-bc1d-4906-a602-59cefba38fe2

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.