Aperitief: Gegrilde inktvis

Joehoe, it’s friday again! Happy times are coming. En oooh ja, het is bijna kerstmis. Mijn absoluut meest favoriete feestdag van het jaar, zonder twijfel. Gezellig met de familie tafelen, kletsen, lachen,… in een lekker warm huis met een mooie kerstboom. Mmmm. En dit jaar heb ik wél vakantie. Tussen kerst en nieuw een weekje. Vorig jaar kon dat niet, als pas startende werker had ik geen vakantiepoot om op te staan. Maar back to apéro-time. Vandaag heb ik een lekkertje voor jullie. Gegrilde inktvis die op voorhand heerlijk gemarineerd heeft in vanalles en nog wat. Lekker. En het is weeral vrijdag. Om één of andere reden klaag ik altijd over hoe traag de week vooruit kruipt en heb ik al vanaf woensdag het gevoel dat het vrijdag is, maar toch is het telkens weer zo snel vrijdag. Hard to explain. Nu, ik heb niet écht weekend. Mijn zaterdag bestaat uit werken van 8-20u. Enfin, weekendwacht in het ziekenhuis. Sociaal werker, géén dokter. Dat is de hele dag achter mijn bureautje zitten wachten op een oproep. Hopelijk kan ik tussendoor al wat kerstpakjes kopen. Maar goed, genoeg werkgedoe. Voor jullie is het wél weekend! Geniet ervan!

Benodigdheden, voor 2 personen:

2 inktvisjes, wij kopen ze diepgevroren uit de carrefour, niet duur!

1/2 citroen

olijfolie

1 teen look

fire mix (peper met chilivlokken), peper, zout, gedroogde peterselie

Bereiding:

Ontdooi de inktvis. Snijd in ringetjes. Marineer met olijfolie en alle kruiden. Voeg wat citroensap toe en laat marineren voor een uurtje.

Maak ondertussen uw hoofdgerecht van de avond al klaar ofzo.

Verwarm een grillpan. Zorg dat de pan heel heet is. Grill de inktvis voor een paar minuten. Dat moet echt niet lang zijn, anders worden ze te taai. Twee á drie minuutjes is echt goed.

Dien op met wat verse peterselie.

Schol!

8f7e5e03-9af9-4b06-bd77-7e324aa59541.jpg

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.