Pastinaakchips

Hoera, het is vrijdag. Tijd voor een nieuwe apero-time. Het is een gezonde versie van chips geworden. Toegegeven, de real deal is nog altijd beter. Daar moeten we niet flauw over doen. Ik weet dat het in de mode is om altijd en overal een healthy chick te zijn, maar soms moet je gewoon eens in de zetel kunnen doorzakken met een gigantisch glas rode wijn, gevuld tot aan de rand (slurpwijn) en een reuzekom bicky crisp. Ja, dat doen we graag. Dat mag ook. Maar niet altijd en overal. Dus, af en toe een gezond hapje ipv een vet hapje moet kunnen. Vind ik. En deze pastinaakchips kan er zeker mee door. Ik vond ze lekker! Het lief niet zo. Ik denk dat hij zoiets heeft van: ofwel eet je het tegoei, ofwel niet, met uw domme pastinaak. Haha. Maar dus, voor degenen onder ons die wel openstaan voor een groentenchipsje, here we go.

Benodigdheden:

2 pastinaken

olijfolie

zout en een beetje peper

Bereiding:

Was de pastinaak goed proper en snijd hem in hele dunne schijfjes. Ik heb daar niet zo’n speciale machine voor, dus ik deed het met de hand. Best wel een werkje.

Doe de schijfjes in een grote mengkom en doe er een klein beetje olijfolie bij. Juist genoeg zodat er een dun laagje op alle schijfjes hangt. Kruid stevig met zout en een beetje peper en leg ze op een bakplaat. Zorg dat de schijfjes elkaar niet overlappen. Zet in de oven voor 20-25 min op 180°C. De schijfjes zullen omhoogkrullen en goudbruin worden.

Et voila, de chips is klaar.

Enjoy!

4263c0ce-3429-43ad-a479-a2f5ec213517

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s