Witloofsoep

Als rasechte soepboer kan ik het niet laten om regelmatig een soepje te posten. Deze is één van mijn favoriete soepen die de mama maakt. Ik weet dat iedereen altijd zegt ‘mijn mama maakt de beste soep’, maar trust me, de mijne doet dat. Ze zou zo een soepbar kunnen beginnen enkel en alleen al met haar bouillonsoep, tomatensoep, kervelsoep en witloofsoep. Een boerenboterham erbij en hop, de lunch is klaar. Maar dus, deze witloofsoep is een simpele, lekkere soep. Geen extra foefjes zoals curry, appel, prei,.. Witloof is lekker bitter en als je bv prei erbij doet, ga je nog weinig van de witloof proeven. Daarom is deze soep lekker simpel gehouden, zodat je gewoon van de pure witloofsmaak kan genieten. Heerlijk.

IMG_9998

Benodigdheden:

4 stronken witloof

 

peper, zout

1 kippenbouillonblokje

melk en water

IMG_9996

Bereiding:

Snijd de witloofstronken in de helft en snijd de bittere kern eruit. Houd 3/4 van 1 stronk apart. Snijd de rest van de witloof fijn.

Stoof de witloof aan in een flinke scheut olijfolie. Kruid stevig met peper en zout. Laat een paar minuten aanstoven en voeg dan melk toe tot de groentjes nét onder staan. Doe er nog een beetje water bij tot de groentjes beginnen te zweven. Voeg het bouillonblokje toe en laat de soep ongeveer twintig minuten koken. Snijd het laatste stukje witloof in fijne sliertjes.

IMG_9997

Mix de soep fijn en voeg de sliertjes witloof toe. Laat deze nog een vijftal minuten garen in de hete soep.

Bedienen en genieten maar.

Smakelijk!

IMG_9999

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s