Pepernoten

De Sint is in het land en dus maken we een sint-getint gebakje. Haaaa, Sinterklaas. Als kind vond ik dat het leukste wat er bestond. Na kerst was het mijn favoriete dag van het jaar. Ik was de avond voordien altijd zo zenuwachtig dat ik amper kon slapen en de volgende ochtend zwoer ik dat ik de Sint op het dak had horen lopen. De heerlijke fantasie van een kind. Zo hard in iets geloven, dat het echt wordt. De Sint wordt bij ons altijd uitgebreid gevierd en nu mijn zus kindjes heeft, kan ik niet wachten om Sinterklaas met hen te vieren. Sinterklaas en zijn pieten hebben het uiteraard superdruk rond deze tijd van het jaar, dus help ik even een handje met het bakken van pepernoten. Geen roe voor mij dit jaar!

IMG_3607-2

Benodigdheden:

250 g bloem

125 g lichtbruine suiker

100 g boter

50 ml melk

1,5 el speculaaskruiden

snufje zout

IMG_3622-2

Bereiding:

Meng de droge ingrediënten in een grote mengkom. Voeg vervolgens de melk en boter toe en kneed met je handen tot een mooi geheel. Zorg dat de boter goed zacht is voor je hem toevoegt, anders wordt het moeilijker om alles gemengd te krijgen.

Rol nu allemaal kleine balletjes van het deeg en leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat. Druk de bolletjes een beetje plat zodat ze de juiste vorm krijgen en bak ze 15 min in de oven op 170°C.

IMG_3624-2

Je huis zal heerlijk ruiken!

Laat ze afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte pot zodat ze niet te hard worden.

Smakelijk snoepers!

IMG_3612-2

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.