Maaltijdsoep met aardappelen en linzen

Een maaltijdsoepje op een koude herfstavond, zalig. Een goede kom troostvoer op dagen dat het om half 5 donker wordt. Dat doet deugd. Een beschuitje erbij en klaar. Deze vond ik echt overheerlijk. Er zat superveel smaak in en met één kom had ik genoeg en ik ben niet opnieuw hongerig geworden. Dat kan je soms hebben met soep, vind ik. Je eet een grote kom en je zit boordevol en twee uur later heb je terug honger. Niet met deze maaltijdsoep, beloofd. Mmm, ik heb er al opnieuw zin in. Misschien dat ik hem snel nog even opnieuw maak voor deze week ;).

Benodigdheden, voor 1 pot soep, voor 2-3 personen:

3 wortelen

2 dikke aardappelen

1 blikje linzen

1/2 zakje soepgroenten

1,2 l water

1 kippenbouillonblokje, 1 groentebouillonblokje

1 sjalot

peper en zout

Bereiding:

Snijd de wortelen in schijfjes, de aardappelen in blokjes en snijd de sjalot fijn. Stoof de sjalot aan in een scheut olijfolie. Voeg de soepgroenten toe en daarna de wortelen en de aardappelen. Roer alles even om en kruid goed met peper en zout. Laat het vocht uit het blik linzen lopen en voeg de linzen toe. Giet het water er nu bij, alsook de bouillonblokjes. Laat het geheel 15-20 minuten koken en het is klaar. Heerlijk zo’n hete kom soep.

Laat het smaken!

4f1a112b-a242-4b37-8c91-c1245f530674

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.