Rice Krispie repen

Joehoe, hier zijn we weer voor een zoete zonde. Ik ben echt zot van bakken. Ik kook ook enorm graag, maar bakken heeft toch zo iets extra, hé. Koken moet je sowieso doen, want verhongeren doen we niet graag, maar bakken is altijd als extraatje. Om jezelf en anderen te verwennen. Om anderen een pleziertje te doen en een ‘mmmm’-moment te gunnen bij hun koffietje ’s morgens, als vieruurtje of als dessert. Leuk, toch? Ik ben constant op zoek naar nieuwe inspiratie om iets leuks op tafel te toveren. Ik kan uren scrollen op instagram, pinterest, internet,… op zoek naar leuke ideetjes. Deze rice krispie repen ben ik eigenlijk nergens echt tegengekomen. Ik wou gewoon altijd al eens van die repen maken met gepofte rijst in. Ik denk dat ik dat gewoon ooit ergens eens gegeten heb en onthouden heb dat ik dat graag eet. Don’t know, maar het zal al een tijdje in mijn hoofd. Dus voilá, hier zijn we dan.

Benodigdheden, voor ongeveer 20 vierkantjes:

4 el boter

200 g mini marshmallows

1 vanillesuiker

125 g witte chocolade en 125 g zwarte chocolade

180 g rice krispies

5971c35a-9887-4e9b-b0b9-822dd1df3d8e

Bereiding:

We maken twee verschillende repen. De helft met witte chocolade en de andere helft met zwarte chocolade. Als je grotere liefhebber bent van het één, dan kan je alles gewoon in één keer maken. Anders in twee keer.

Doe 2 el boter in een grote pan en laat smelten op een gemiddeld vuur. Voeg 100 g marshmallows toe en een half zakje vanillesuiker en laat volledig smelten. Voeg de witte chocolade toe en laat smelten. Voeg 90 g rice krispies toe en meng ze goed onder het mengsel. Stort het geheel in een ovenschaal bedekt met bakpapier. Druk goed aan en zet een dik uurtje in de koelkast.

Doe hetzelfde maar nu met de zwarte chocolade.

Haal het geheel na een dik uur uit de koelkast en snijd in repen of vierkantjes.

Bewaar in de koelkast.

Enjoy zondaars!

ebfdb775-579e-481f-8775-33a1977073cf

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.