Crunchy Chocomousse

Ik ben normaal gezien niet zo’n mega chocomousse fan. Als het me voorgeschoteld wordt, eet ik er graag van. Maar ik zal het niet snel zelf maken of aan gasten serveren. De reden waarom ik het toch gedaan heb, is omdat ik niet goed tegen verspilling kan. Deze chocomousse werd gemaakt van de leftovers van de halloweenparty. Namelijk van de halloweenchocolaatjes. De oogballen, pompoenen, heksen,… Werden niet allemaal opgegeten. Dus maak ik er chocomousse van. Slim, hé? Ik voegde er nog een crunchy detail aan toe om het toch een beetje speciaal te maken.

Benodigdheden:

200 g chocolade, de halloweensnoep was melkchocolade

250 ml slagroom

3 eiwitten

1 eigeel

60 g suiker

afwerking: 100 g pure chocolade

Bereiding:

Smelt de 100 g pure chocolade au bain-marie. Neem er een stuk bakpapier bij en maak hierop cirkeltjes ter grootte van je glaasje waar je de chocomousse in wilt doen. Maak voor elke glaasje 2 of 3 cirkeltjes. Leg het bakpapier vervolgens in de koelkast zodat de chocolade kan opstijven.

Smelt nu de andere chocolade au bain-marie. Klop tegelijkertijd de slagroom op totdat hij stijf is. Zet allebei apart. Klop nu de eiwitten op totdat ze volledig stijf zijn en voeg er de suiker aan toe en meng nog een keer. Voeg nu de slagroom toe aan de chocolade en meng tot een mooi geheel. Voeg vervolgens het eigeel toe en meng het eronder. Als laatste voeg je het eiwit toe en dit spatel je er voorzichtig onder.

Neem een aantal glaasjes en doe hier een bodempje chocomousse in. Neem een cirkeltje van het bakpapier en leg dit hierop. Doe er wat chocomouse op en leg dan weer een cirkeltje,… Eindig met een laagje chocomousse.

Voor de afwerking neem je een paar chocoladekrullen of rasp je wat chocolade en strooi je dit over het glaasje. Eindig met wat bloemsuiker.

Geniet ervan!

23aef6e3-440b-4e0f-8059-b707894c4dad

Een gedachte over “Crunchy Chocomousse

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.