Aperitief: 4x vijgen

Vrijdag, vrijdag, vrijdag! Voor mij staat er vandaag een halloweenparty op de agenda. Heel veel zin in! Ieder van ons neemt een hapje, toetje, snoepje, versnapering mee dat halloween getint is én we zijn uiteraard ook allemaal verkleed. Want zo doen wij dat. Morgen meer over dit feest en het bijbehorend eten. Want op dit moment gaat het over mijn favoriete moment van de week. Het aperitiefmoment op vrijdag, heaven! Deze keer heb ik een herfst-achtig aperootje voorzien. Vijgen op vier verschillende manieren. Je kan zoveel met vijgen doen, het is zo’n dankbare vrucht. Je kan het gebruiken bij het ontbijt, als lunch, als sidedish bij het avondmaal, als dessert en als aperitief. Het kan letterlijk in élke gang gebruikt worden, heerlijk! Ik lust ze het liefste wanneer ze simpel behandeld en opgewarmd zijn. Maar iedereen zijn ding. Voor onze vrijdagse apéro-time heb ik vier verschillende manieren om ze klaar te maken op een rijtje gezet voor jullie.

Benodigdheden:

4 vijgen

vijg 1: klein klontje boter en 1/2 tl suiker

vijg 2: streepje honing en 2 walnoten

vijg 3: blokje feta en pompoenpitten

vijg 4: schijfje mozzarella en amandelen

Bereiding:

Maak met een mes een kruising in de vier vijgen. Zorg dat je ze niet helemaal doorsnijd, maar dat je ze wel voldoende kan openzetten. Doe in de eerste vijg een klein klontje boter en doe daarover de suiker. Doe de walnoten in de tweede vijg met wat honing over. Als derde verbrokkel je de feta in de volgende vijg en doe je er een stuk of tien pompoenpitten over. Ten slotte vul je de vierde vijg met een schijfje mozzarella met daarop grofgehakte amandelen.

Zet het geheel 20 minuten in een oven op 180°C.

Voila, perfect apéro-moment.

Enjoy!

64b6326b-827e-486c-879d-b2405e5e96b2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.