Quesedillas

Mmmmm, quesedillas. Kazig, heerlijk, calorierijk comfortfood. Heaven. En wie lust dat nu niet? Je kan er ook verschillende combinaties mee maken en er restjes mee op gebruiken. Maar, er moet áltijd kaas tussen zitten. Standaard ingrediënt. Kaas en dan vlees, vis, groentjes,… naar keuze. Al moet het natuurlijk wel een beetje binnen de stijl blijven, hé. Ik maakte deze een tijdje geleden en ze staan al lang op het lijstje om op de blog te komen. Dus hier zijn we dan. We aten ze met een salade en guacamole, duh!

Benodigdheden, voor 2 personen:

Voor de quesedilla: 

2 tortilla’s

1 groot kalkoenlapje

1/2 rode paprika

klein potje maïs

1 stengel pijpajuin

1 kleine ui

5 lapjes cheddar, ongeveer, afhankelijk van je kaasnood

Voor de afwerking: 

1 avocado

gemengde sla

stuk komkommer

kerstomaten

1 wortel

peper, zout, olijfolie

Bereiding:

Sla het kalkoenlapje goed plat. Geen zorgen, ik heb ook niet zo een speciale hamer. Ik doe plasticfolie rond het lapje en sla er hard met een pan op. Niet ideaal, but it’ll do. Bak vervolgens het lapje en zet aan de kant. Snijd de paprika in fijne reepjes, alsook de ui. Stoof deze aan in de pan totdat ze gaar zijn en zet eveneens aan de kant. Laat de maïs uitlekken en snijd de stengel pijpajuin in kleine schijfjes.

Leg nu een tortilla-lap op een bord. Snijd het kalkoenlapje in reepjes en verdeel over de tortilla. Leg er dan de aangestoofde paprika en ui over en vervolgens de maïs en pijpajuin. Verdeel er de cheddar over. Je legt er de hoeveelheid lapjes op die je zelf wilt. Leg de tweede tortilla er bovenop.

Je kan de quesedilla op verschillende manieren klaarmaken, afhankelijk van de uitrusting van je keuken. Als je een grillmachine hebt, kan je de quesedilla daartussen steken voor een paar minuten. Als je een gewone grillpan hebt, kan je het ook zo aan beide kanten grillen. Het kan ook in een gewone pan. Ikzelf deed het in de oven. Ik zette de quesedilla in de oven totdat de bovenkant goudbruin werd, draaide hem om en deed hetzelfde voor de andere kant. Tegen dan is je kaas ook goed gesmolten.

Tip: het is niet gemakkelijk om een quesedilla om te draaien. Je kan de randjes altijd vaststeken met tandenstokers zodat niet alles eruit valt als je hem omdraait.

Snijd tijdens het grillen/bakken,… je groentjes voor de salade. Plet de avocado en doe er een beetje lookpoeder, scheutje olijfolie, peper en zout bij en meng goed.

Snijd vervolgens de quesedilla in zes stukken en verdeel over de borden met het slaatje  en de guacamole bij.

Geniet ervan!

2af71746-ace1-4f0e-bd5f-68b24931666c

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s