Gepofte quinoa-repen

Jawel hoor, ik kom jullie op een maandagochtend redden met deze energierepen. Want ja, wie zit er op maandagochtend wél fris en monter achter zijn bureau. Not me, eerst een halfuurtje klagen over hoe kort het weekend weer was en duizend keer met mijn ogen knipperen omdat mijn vermoeide ogen mijn lenzen niet goed kunnen verdragen. Daarna, aan de slag 😉 Maar dus, ik had in een wilde bui gepofte quinoa gekocht in de supermarkt. Niet goedkoop, btw. Maar bon, ik had het dus gekocht maar had totaal geen idee wat ik er mee kon aanvangen. Mijn gedachten gingen voornamelijk richting dessertjes. Healthy dessertjes dan wel. Of ontbijt, power ontbijt. Na wat research op het internet, besloot ik mijn eigen versie van een energiereep te smaken, zodat mijn eeuwenoude rijstwafels als ontbijt achter mijn bureau op het werk eens in een ander jasje gestoken konden worden. Out with the old, in with the new. Al ben ik nogal autistisch en grijp ik waarschijnlijk terug naar de rijstwafels als de repen op zijn. Óf een yoghurtje óf bananenbrood. Ik ben niet helemaal smakeloos wat mijn ontbijt betreft, maar door de week weiger ik gewoon vroeger op te staan om mezelf van een ontbijtje te voorzien. Elke minuut slaap telt. Daarom dus, in het weekend deze prepareren om tijd uit te sparen door de week.

Benodigdheden, voor ongeveer 15 repen:

25 g gepofte quinoa

18 dadels, ontpit

handje amandelen

chocoladebolletjes

1 el kokospoeder

scheutje honing

60 g kokosolie

5 el cacaopoeder

7a0826a2-36d7-4499-b575-00f21166da87

Bereiding:

Snijd de dadels fijn en mix ze met de staafmixer tot een plekkerig beslag. Ze laten zich niet heel gemakkelijk mixen, maar de aanhouder wint. Voeg vervolgens de quinoa toe en meng tot een plakbol. Voeg de fijngehakte amandelen, de chocoladebolletjes en 1 el kokospoeder bij en meng alles door elkaar. Ik kreeg het niet helemaal tot een mooi geheel gemengd, dus heb ik een scheutje honing toegevoegd. Hierna zette ik er kort opnieuw de mixer in om het tot een mooier geheel te krijgen.

Neem een vierkante schotel en doe er bakpapier in. Stort het beslag erin, verdeel het gelijkmatig en druk het goed aan. Zet het in de koelkast.

Laat nu de kokosolie smelten op het vuur en voeg er vervolgens de 5 el cacaopoeder aan toe. Giet het over het quinoa-dadelmengsel en wrijf gelijkmatig uit. Zet het geheel terug in de koelkast en laat de chocolade opstijven.

Snijd er na een uurtje in de koelkast verschillende repen uit. Ik sneed er 15 repen uit, omdat ze niet te groot moeten zijn voor mij. Je kiest dus eigenlijk zelf hoeveel repen je eruit snijdt, afhankelijk van wat je maag ’s ochtends aankan 😉

Bewaar ze in een afgesloten doos in de koelkast.

Energy-bars to the rescue!

Veel genot!

 

Een gedachte over “Gepofte quinoa-repen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.