Gevulde tomaten met groentjes

Gevulde tomaten, of tomate farci zoals wij dat noemen, is één van mijn lievelingsrecepten. Wij eten thuis regelmatig tomate farci met frietjes. Dit recept is een iets gezondere versie dan de gewone. Met wat meer groentjes. Moet ook kunnen. Het kunnen niet elke dag frietjes zijn, natuurlijk. Je hebt er wel wat geduld voor nodig. Niet om het klaar te maken, maar de tijd om het te laten garen. Als je ’s avonds weinig tijd hebt, begin je er best niet meer aan. Tenzij je ook hapjes en een voorgerechtje voorzien hebt, maar dat is meestal een avond dat het dan ook niet snel moet gaan. Dus doe maar niet. Je kan het ook de avond ervoor klaarmaken en het de volgende dag opwarmen, maar dat vind ik minder lekker. Maar ieder zijn eigen ding uiteraard. Dit gerecht is, zoals zovelen, ontstaan toen ik een paar groentjes had die hun beste tijd hadden gehad. Ik besloot dat ik ze moest opmaken, maar ik had ook zoveel zin in mijn all-time favourite. Een mix van beiden dan maar, dacht ik. En zo gezegd, zo gedaan.

Benodigdheden, voor 2 personen of 4 tomaten.

Voor de tomaten:

250 g gehakt, varkenskalfs

4 grote tomaten

1/2 courgette

1/2 paprika

1 kleine ui

Voor de salade:

sla

kerstomaten

1/2 paprika

handvol radijzen

saladedressing: ik nam yoghurtdressing met fijne kruiden

Bereiding:

Snijd de hoedjes van de vier tomaten af en leg aan de kant. Hol de tomaten uit. Je kan het sap eventueel invriezen voor bij de tomatensoep te doen. Kruid de binnenkant van de tomaten met peper en zout.

Doe het gehakt in een mengkom. Snijd de ui, courgette en paprika in hele fijne kleine blokjes en meng alles goed door elkaar. Verdeel het gehaktmengsel over de vier tomaten en zet het afgesneden hoedje er terug op. Zet de tomaten ongeveer 45-60 minuten in de oven op 180°C.

Als het gehakt bijna gaar is, begin je je groentjes voor de salade proper te maken en te snijden. Maak op twee borden een slaatje klaar en leg op elk bord twee gevulde tomaten.

Heerlijk, en gezonder dan met frietjes.

Laat het smaken!

image

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s