Bouillonsoep met pasta

Een lekker en snel maaltijdsoepje, dit gerecht. Heerlijk voor op een donkere, koude herfst/winteravond. Het is ook heel snel klaar en vraagt weinig werk. Ik eet deze soep al jaar en dag. Het is ongeveer de eerste soep die ik leerde maken. Op kot in Leuven had ik helemaal geen mixer, dus dan is je keuze in soep al vrij beperkt. Maar zelfs als ik in een soepbar ga eten (in Leuven is er een hele lekkere – Soup Away, tiensestraat), kies ik vaak voor een bouillonsoep. Ik heb denk ik gewoon graag brokjes in mijn soep. Mijn mama maakt ook absoluut de beste bouillonsoep ooit. Dat recept heb ik nog niet onder de knie, ik zou dringend eens in de leer moeten gaan. Al is die van de mama wel een pakje vettiger dan de mijne. Deze bouillonsoep is vrij mager en zorgt voor een goed vullende en toch gezonde maaltijd. Je kan de soep als lunch, maar zeker ook als hoofdgerecht eten, voor als het eens een keertje wat lichter mag zijn.

Benodigdheden, voor een grote portie, zodat je nog wat voor de volgende dag hebt, of om in te vriezen:

Een halve zak soepgroentjes

1 ui

1 teen look

ongeveer 100 g pasta, ik nam spirelli, maar andere kan zeker ook

1 blokje kip- of groentenbouillon

peper, zout, olijfolie

Bereiding:

Snijd de ui in kleine blokjes en snijd de look fijn. Doe een scheut olijfolie in een kookpot en stoof de ui en look kort aan. Doe er dan de halve zak soepgroentjes bij en stoof alles aan voor een paar minuten. Kruid stevig met peper en zout.

Tip: ik koop regelmatig een zak soepgroenten en steek deze in de diepvries. De groentjes moeten niet eerst ontdooien. Je kan ze gewoon uit de diepvries halen en rechtstreeks in de pot gooien.

Als alles even heeft aangestoofd, kan je water in de pot gooien. Ik tel hier nooit de precieze hoeveelheid bij, maar meestal zijn dat drie grote glazen water. De groentjes moeten beginnen drijven. Plus je moet extra tellen omdat de pasta nog een deel water gaat opslorpen. Als de groentjes beginnen te drijven, mag je er zeker nog een groot glas bij doen. Zet de deksel op de pot en wacht totdat het water kookt. Eens het kookt, mag je er de pasta in doen en het bouillonblokje. Laat de pasta garen zoals aangewezen op de verpakking en voilá, je soep is klaar.

Tip: als je er echt supergraag balletjes in wilt, pak je bv 70 g gehakt, rol je er kleine balletjes van en laat je ze meekoken tot ze gaar zijn. Ik kook ze meestal apart, de balletjes. Men zegt dat je soep anders sneller zuur wordt. Geen idee of dat ook zo is, maar als je ze toch dezelfde dag op eet, maakt het dus niet zoveel uit.

Smakelijk!

94a36bcf-c6eb-4e8f-8a45-5ee3c591239a

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.