Groenteschotel met mozzarella

Dit recept is een beetje ‘par accident’ ontstaan. Ik wou eerst gewoon een simpel slaatje met mozzarella maken, maar toen bleek dat ik enkel groenten had die rauw, in combinatie, nu niet zo top zijn en ik was waaaayyy too lazy om naar de winkel te gaan. Heb ik soms, mijn huis niet willen uitkomen. Heb ik vaak zelfs. Oeps. Maar dus, roeien met de riemen die je hebt, noemt dat dan. Ik begon er maar aan en had vrij lage verwachtingen van dit gerecht, maar verbazingwekkend genoeg was het écht lekker en heeft het supergoed gesmaakt. Altijd tof wanneer iets beter uitdraait dan verwacht. Dat is zoals met tegenzin naar een feestje gaan en dan de volgende ochtend wakker worden met je kleren, schoenen, lenzen en shmink nog aan/op, vier smsjes met ‘je bent toch wel veilig thuisgeraakt, he?’ op je gsm en het lege doosje van een bicky burger naast je bed. De tijd van je leven gehad! En nee, doe maar niet alsof jullie dat nog nooit meegemaakt hebben 🙂 Maar bon, bij deze dus een feestje op je bord. En véél gezonder dan een bickyburger.

Benodigdheden, voor 2 personen:

1 courgette

1 paprika

250 g spinazie

2 bollen mozzarella van 250 g

1 ui

peper, zout, olijfolie, paprikapoeder, sojasaus

Bereiding:

Was de groenten. Snijd de ajuin in halve ringen, snijd de courgette in de lengte in dikke slierten en snijd de slierten daarna in de helft, snijd de paprika in reepjes en zorg dat de spinazie grondig gewassen is.

Doe een goede scheut olijfolie in een wokpan en stoof de spinazie aan en kruid goed met peper en zout. Giet het vocht van de spinazie af (spinazie geeft veel vocht af) en doe de spinazie in een kommetje. Veeg de wokpan proper en doe er opnieuw een goede scheut olijfolie in. Stoof de ajuin glazig en doe er vervolgens de paprika bij. Doe er, na 5 minuutjes stoven, de courgette bij. Kruid met peper, zout en paprikapoeder (eventueel wat curry of een mespuntje cayennepeper als je in een wilde bui bent). Als alles bijna gaar is, doe je er de spinazie terug bij. Door te proeven of er met een vork in te prikken, weet je of je groentjes gaar zijn. Doe er dan nog een goede scheut sojasaus bij. Ja, ik weet dat er gezegd wordt dat je niet én olijfolie én sojasaus kan gebruiken, maar ik vind dat lekker en doe het dus lekker toch. Laat het geheel nog 5 minuutjes aanstoven en je groenteschotel is klaar. Snijd nu de mozzarella in schijfjes.

Pak twee borden uit de kast en leg op elk bord een laagje van de groenten. Leg er dan een paar schijfjes mozzarella op. Vervolgens weer een laag groenten, laag mozzarella, laag groenten en laag mozarella. Giet een beetje vocht van uit de pan over het geheel en je bent klaar voor een gezonde maaltijd. Zalig toch?

Tip: vind je dit toch écht te gezond en vegetarisch, bak dan wat spekblokjes en smijt deze er ook gezellig bij.

Smullen maar!

IMG_8655

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.