6x yoghurtontbijt

Een yoghurtontbijt is een van de beste manieren om je dag mee te beginnen. Als je er wat zaden, noten, havermout, fruit,… aan toevoegt, is het een perfecte start van de dag. Toegegeven, door de week, wanneer ik om 7u de deur uit moet om de fiets, trein en vervolgens bus naar mijn werk te nemen, zal ik niet gemakkelijk ontbijten. Dan neem ik eerder een activia granen yoghurtje mee of een stukje bananenbrood om in mijn mond te steken als ik honger krijg. Maar voor 9u gaat er bij mij moeilijk iets in. Om dat goed te maken, ga ik in het weekend en op vrije dagen helemaal los bij het ontbijt. Op een gezonde, niet overdreven manier dan toch. Ik eet bijna altijd yoghurt met een vorm van granola, havermout of muesli en dan fruit en eventueel wat extra zaden. Mijn vriend eet er ook altijd gretig van mee. Doordat wij zo vaak een yoghurtontbijt nuttigen, heb ik al kunnen experimenteren met veel verschillende combinaties. Dus bij deze, voor de inspiratielozen onder ons, 6x een heerlijke yoghurtcombo.

image

Benodigdheden, voor 2 personen:

2 potjes natuuryoghurt, 1 platte perzik (een witte met zachte (harige?) schil), 2 kiwis, chocolade bolletjes, granola, een half zakje vanillesuiker, chiazaad

Doe de twee potjes yoghurt elk in een diep bord of een kommetje en verdeel de helft van een zakje vanillesuiker over de twee borden en meng onder de yoghurt. Snijd het fruit in schijfjes en leg ze in rijtjes op de yoghurt. Leg daarnaast een rijtje chocoladebolletjes en daar weer langs een rijtje granola. Strooi wat chiazaad over het geheel en smullen maar!

image

Benodigdheden, voor 1 persoon:

1 potje natuuryoghurt, rode vruchtencoulis, rode vruchten (vers of diepgevroren), granola

Doe het potje natuuryoghurt in een diep bord of een kommetje. Schep twee eetlepels coulis in het bord en gooi er de rode vruchten (blauwe bessen, frambozen, aardbeien, kersen, braambessen,…) overheen. Werk af met een beetje granola en tadaaaaa!

Tip: je kan de vruchtencoulis gewoon in de supermarkt kopen, maar ik bewaar altijd het sap van de rode vruchten/bosvruchten als ik deze bijvoorbeeld gebruikt heb om een taart mee te maken. Ik vang het sap op en vries het in kleine hoeveelheden in, zodat ik het later nog kan gebruiken voor bvb in de yoghurt, voor een smoothie of een waterijsje.

image

Benodigdheden, voor 1 persoon:

1 potje natuuryoghurt, 1 kiwi, een stuk of 5 kersen, ongeveer 5-10 frambozen (mag diepgevroren zijn), chiazaad en muesli

Doe het potje yoghurt in een kommetje. Snij de kiwi en leg in een rijtje. Doe er de kersen, frambozen en muesli bij. Gooi er wat chiazaad over en klaar is kees. Snel en easy!

image

Benodigdheden, voor 2 personen:

2 potjes natuuryoghurt, een half zakje vanillesuiker, 1 peer, 2 kiwis, handvol blauwe bessen, chocolade bolletjes (optioneel) en granola

Doe in elk bord/kommetje een potje yoghurt. Verdeel een half zakje vanillesuiker over de twee borden en meng onder de yoghurt. Snijd de peer en de kiwi’s en leg in rijtjes op de borden. Leg er een streepje chocolade bolletjes langs. En daarnaast de granola. Strooi de blauwe bessen erover et voilà, een mooi en lekker bordje.

image

Benodigdheden, voor 1 persoon:

1 potje natuuryoghurt, 1 banaan, handvol blauwe bessen, chocolade schilfers, granola.

Doe het potje yoghurt in het bord. Snijd de banaan in dunne schijfjes en leg ze op de yoghurt. Doe er de granola en blauwe bessen bij. Strooi er op het einde wat chocoladeschilfers over en je heerlijk gezond ontbijtje is klaar.

image

Benodigdheden:

1 potje natuuryoghurt (deze combinatie is zeker ook lekker met aardbeienyoghurt of een andere fruityoghurt), een paar stukjes mango, een paar stukjes oranje meloen, een paar frambozen, 1 vijg en granola

Doe de yoghurt in een kommetje en doe er wat granola bij. Leg de stukjes meloen, mango en de frambozen erbij. Snijd de vijg in vier stukken en drapeer ze op de yoghurt. Perfect kickstart of the day.

Buiten het feit dat het gewoon heel lekker is, is zo een ontbijtje ook gewoon heel mooi. Een plezier om te verorberen.

Zo, bij deze hoop ik jullie wat geïnspireerd te hebben met betrekking tot jullie yoghurtontbijt.

Laat het smaken!

Een gedachte over “6x yoghurtontbijt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.